Mindenünk a ló

Aki szereti a lovakat annak ezen az oldalon van a helye!

Receptek,amit könnyen elkészíthetsz lovadnak.

 

 LÓCSEMEGE:

Hozzávalók:

2 szelet fehér kenyér,1alma,1narancs vagy mandarin,2dl korpa,1gyömbéres keksz

Elkészítés:Öntsünk vizet a korpára és kevergessük,amíg könnyen kenhető nem lesz.Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre.Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket,valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára.Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret és díszítsük gyömbéres keksszel.

 

KARÁCSONYI KÉTSZERSÜLT:

Hozzávalók:

2 egész kétszersült,4szem alma,2db sárgarépa

Elkészítés:Daraboljuk fel az almát és a sárgarépát.Keverjük össze és tegyük a kétszersültek közé.Az egyik fél almával díszítsük a közepén.

RÉPACSEMEGE:

Hozzávalók:répa,juharszirup,zab

Elkészítés:Mártsuk a répát a juharszirupba majd a zabba és máris kész a csemege!!!

LÓCUKORKA:

Hozzávalók:200g teljes kiörlésű liszt,150g korpás zabpehely,225g cukorrépaszirup vagy méz.

Elkészítés:Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból.Ha a tészta túl kemény,öntsünk hozzá vizet,ha túl híg,szórjunk bele lisztet.Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából.Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és süssük keményre a süteményt,de ne égessük oda.

RÉPASÜTI:

Hozzávalók:2,4dl száraz zab,2,4dl liszt,2,4dl feldarabolt sárgarépa,1teáskanálnyi só,1 teáskanálnyi cukor,2 teáskanálnyi napraforgóolaj,0,6dl víz,0,6dl juharszirup

Elkészítéd:A fenti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben.Gyúrjunk belőle kis golyókat és helyezzü ezeket egy kivajazott tepsire.350 C-on 15 percig süssük,amíg aranybarna nem lesz.

WELNESS CSEMEGE

Hozzávalók:2,5dl gyümölcsös müzli,1friss alma,2evőkanálnyi méz,rostos gyümölcslé

Elkészítés:Öntsük rá a gyümölcslevet a müzlire és várjuk meg amíg felszívja a gyümölcslevet.Reszeljük le az almát és keverjük a müzlihez.Öntsünk mézet a keverékhez.Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom,egészséges csemege.

 

RÉPALMÁK:

Hozzávalók:4szem alma,2db sárgarépa,250g zab,4kanál szörp

Elkészítés:Mossuk meg az almát és vágjuk ki a magházát üreget képezzve az alma belselyében.Szeleteljük fel a sárgarépát.Keerjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel.Töltsük meg az almát a keverékkel és tálaljuk.

TÖLTÖTT ALMA:

Hozzávalók:1nagy alma,1kevés zab,rozsos kétszersült morzsával,répadarabokkal

Elkészítés:Vágd le az alma felső részét és tedd félre.Kapard ki a gyümölcs belsejét.Keverd össze a zabot,a morzsát és a répadarabokat.Facsard ki s kikapart almát és add a gyümölcshúst a keverékhez.Töltsd az egészet az alma üregébe és ted a tetejére a félretett almakalapkát.

LÓPALACSINTA:

Hozzávalók:2répa 8,5 dkg finomliszt 1,5dl tej,1tojás,vaj

Elkészítés:Pucold meg és reszeld le a répát.Egy tálba tedd bele a lisztet,üsd bele a tojást és add hozzá a tej felét.Keverd simára hogy ne legyenek benne csomók.Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát és egy habverővel keverd tovább.A palacsintatésztának kicsit krémesnek kell lennie.A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat és süsd ki a palacsintákat.

RÉPA ÍNYENC:

Hozzávalók:1répa,méz,zab

Elkészítés:Moss meg és pucolj meg egy nagy répát.Kend be mézzel,majd forgasd zabba,hogy a répát teljesen befedje.

ZSÚRCSEMEGE:

Hozzávalók:6szelet rozsos kétszersült,2alma,1-2 db répa,egy kevés pépesített cukorrépa(12ótaig ásztatni)

Ekészítés:Keverd össze a hozzávalók és add a krémet a kétszersültekre.Díszítsd salátalevéllel.

MÉZES SZENDVICS:

Hozzávalók:2 szelet rozsos kétszersült,méz

Elkészítés: Bőségesen kend be az egyik kétszersültet és borítsd be a másik szelettel.Egyszerű és nagyszerű lónyalámság.

GYÜMÖLCSÖS RÉPAPÉP:

Hozzávalók:1szelet sárgadinnye,1banán,szőlő,1alma,20dkgpépesített cukorrépa(12órás ásztatás után),20dkgzab

Elkészítés:A cukorrépapépet keverd össze a zabbal.Szeleteld fel a gyümölcsöket és halmozd a répás zab tetejére.

A LOVAK ISTENI ELEDELE:

Hozzávalók:7dkg búzakorpa,méz.forró víz

Elkészítés:Öntsd a forró vizet(óvatosan!)a korpára,keverd hozzá a mézet és hagyd kézmelegre hűlni.Istenien esik majd a lovadnak egy hűvös,esős lovaglás után.

FEHÉRRPÁS FINOMSÁG:

Hozzávalók:1fehérrépa,1alma1körte,2sátgarépa

Elkészítés:Vágd le a fehérépa tetejét és vág üregesre a közepét.Szeleteld fel a gyümölcsöket és töltsd a répa belsejébe.Tedd vissza az elején levágott kalapkát.

PÓNICSEMEGE(nyugottan adhatod lónak is):

Hozzávalók:1alma,1banán,kevés pépesített cukorépa(12órás ásztatás után)

Elkészítés:Vágd össze a gyümölcsöket és keverd a cukorrépapéphez.

 KORPÁS SÜTI:

Hozzávalók:búzakorpa,almák,répák

Elkészítés:Öntsd a korpához annyi vizet hogy kemény masszát kapj.Tedd ki a tányérra és formázd torta alakúra.Répa és almaszeletekkel díszítsd.

FINCSI LÓCSEMEGE:

Hozzávalók:fél alma,1répa,2szelet rozsos kétszersült

Elkészítés:Vékonyan szeleteld fel az almát és a répát és tedd a kétszersültek közé.Egy szénaszállal kösd össze és készen is van egy kedves kis meglepetés a lovadnak.

ALMÁS CSEMEGE:

Hozzávalók:egy kis alma,méz,zab vagy müzli

Elkésszítés:Vágjuk ki az alma belsejét és öntsünk bele mézet.A végén rakjunk bele zabot,vagy gyümölcsös müzlit és már kész is a lócsemege!

 

 

 

REMÉLEM HOGY EZ A SOK KAJÁK UTÁN JÓL LAKIK SZERETNIVALÓ LOVADVigyor

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 44
Heti: 482
Havi: 1 648
Össz.: 1 052 849

Látogatottság növelés
Oldal: Lovas receptek
Mindenünk a ló - © 2008 - 2024 - tunde-es-a-lovak.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »